דבר מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה
אנו שמחים להציג בפניכם את המדריך ליצואן לתחום הקוסמטיקה בקוריאה הדרומית. מטרתו של המדריך ללוות אתכם היצואנים ולהקנות לכם ידע רב לו אתם נדרשים בבואכם לייצא מוצרי קוסמטיקה לקוריאה. המדריך הוכן ביוזמה ובהובלה של הנציגות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בסיאול, אשר אמונה מטעם מינהל סחר חוץ על קידום היצוא לקוריאה הדרומית.
ענף הקוסמטיקה בקוריאה הדרומית הוא התשיעי בגודלו בעולם ובעל ערך כולל של 12.5 מיליארד דולר, המהווים כ-2.7% מהשוק העולמי. שוק היופי והטיפוח האישי הקוריאני מונע על ידי צרכנים בעלי ידע, רגישים לטרנדים, שחיים בחברה מקושרת היטב ומוכנים לחפש באופן גלובלי את המחירים והמוצרים הטובים ביותר. ענף הקוסמטיקה הישראלי הוא מפותח ובעל ידע עתיר בתחום, וגילה בשנים האחרונות את הפוטנציאל הגלום בקוריאה הן בביקוש הרב והן בדרישה למוצרים איכותיים וייחודיים .
קוריאה הדרומית מציעה הזדמנויות רבות לחברות הקוסמטיקה הישראליות. השוק הוא בוגר ותחרותי ולכן חשוב כי מוצרים חדשים יבדילו עצמם מהקיים בשוק באמצעות מיתוג, אריזה, פורמולציה ייחודית ומרכיבים איכותיים. הבנת ענף הקוסמטיקה הקוריאני לעומקו עם מערך השחקנים שבו והדרישות הרגולטוריות, תקל על החדירה של חברות ישראליות לשוק זה ותפשט את התהליך.
מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה פועל להגדיל ולגוון את היצוא הישראלי באמצעות מערך של 45 נציגים כלכליים-מסחריים בפריסה עולמית המוצבים במדינות היעד של היצוא הישראלי ותפקידם לסייע לתעשייה הישראלית בשוקי חו"ל במגוון דרכים בהן ארגון משלחות, ארגון תערוכות ועריכת סמינרים מקצועיים, פתיחת דלתות בחברות ובגופי ממשל בשוקי היעד, ליווי חברות בשלבי הכניסה לשווקים וכן סיוע בנושאי רגולציה, פתרון של חסמי סחר ונושאים אחרים.
המינהל יוזם ומנהל משא ומתן על הסכמי סחר חדשים, מעדכן באופן שוטף הסכמי סחר קיימים, פועל להסרה של חסמי סחר ומייצג את מדינת ישראל בארגונים הכלכליים הבין-לאומיים – WTO, OECD ובנציגות ישראל לאיחוד האירופי. המנהל מפעיל מערך של כלים וקרנות המסייעים לחברות ישראליות לפעול בחו"ל. בהם: תכנית כסף חכם המסייעת לפריצה לשוק חדש, ותוכנית של"ב המיועדת לסייע ליצואנים בתחילת דרכם.
ברצוני להודות למר יניב גולדברג, הנספח הכלכלי של ישראל בקוריאה הדרומית וקודמו בתפקיד מר שי פיילר על הנגשת המידע ליצואני קוסמטיקה בחוברת זו. יניב וצוותו מפגישים מדי יום יצואנים מתחילים המבקשים לפרוץ לשווקים חדשים - ויצואנים ותיקים המעוניינים להרחיב את פעילותם - עם בעלי תפקידים בכירים בחברות בדרום קוריאה. כמו כן, הנספחות הכלכלית מהווה עבורכם היצואנים כתובת חשובה בסיוע ובפתרון קשיים רגולטורים שונים.
בנוסף, ברצוני להודות לצוות אגף מדיניות סחר במשרד בירושלים שעמל על הטיוטות השונות של מדריך זה והביאו לכדי סיום. גם כאן עומדים לרשותכם עובדי האגף המתמחים בהסכמים ובנושאי רגולציה על מנת לסייע ככל הניתן בשאלות ובמגעים עם גורמים מקבילים בחו"ל. נציין במיוחד את ההסכם החדש לסחר חופשי עם קוריאה אשר יש כוונה לחתום עליו בקרוב. הסכם סחר זה צפוי להביא בשורה בתחום הפחתת המכסים על מוצרי קוסמטיקה ישראליים בכניסה לקוריאה.
אני מקווה שמדריך זה יסייע לתעשייה הישראלית לממש את הפוטנציאל שלה ולהגדיל את היקף היצוא של מוצרי קוסמטיקה לשוק בקוריאה הדרומית.
למידע נוסף,
אתר מינהל סחר חוץ בעברית: israel-trade.net
רשת הבלוגים של הנספחויות הכלכליות בעולם: itrade.gov.il
בברכה ובהצלחה,
אוהד כהן
הצהרת זכויות יוצרים והגבלת אחריות
המידע הכלול במסמך זה נלקח ממקורות הנחשבים אמינים, אך אין בכך כדי להבטיח את מידת הדיוק ו/או השלמות שלו. מאמצים רבים נעשו מצדנו כדי לספק מידע מעבר לאיסוף עובדות גרידא.
משרד הכלכלה והתעשייה אינו נושא באחריות על תוצאות השימוש במדריך זה, לרבות אמינותו, דיוקו ומידת העדכניות של המידע המצוי בו.
חוברת זו הינה מקור מידע ראשוני וכללי, והיא מיועדת למטרות עיון והכוונה בלבד ואינה מהווה יעוץ מכל סוג שהוא. החוברת אינה מתיימרת לכלול את כל הידע הקיים והרלוונטי בתחום רישום מוצרי קוסמטיקה בקוריאה. חוברת זו אינה מהווה ייעוץ משפטי, ואין בה משום תחליף לייעוץ וליווי על ידי אנשי מקצוע מתאימים. כותבי החוברת ממליצים להיעזר באיש מקצוע ולקבל ייעוץ מתאים טרם כניסה לשוק ורישום מוצרים בקוריאה, וזאת בין היתר, לאור השינויים הרבים שהתרחשו וממשיכים להתרחש בתחום זה בשנים האחרונות.
התחזיות בחוברת זו נכתבו במהלך שנת 2019 ואינן לוקחות בחשבון את התפרצות מגיפת הקורונה
שער החליפין בו נעשה שימוש בדוח זה: 1 $ = 1,200 וון קוריאני (KRW).